Sitfa

Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s.

© 2018 - Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s.

De rechten van het tentoongestelde materiaal op deze website berusten bij de Stichting of de betreffende maker van de foto's en beelden.

Voor de film over de Bosscha Sterrenwacht klikt u HIER,

 

 

 

De Kumpulan 2017 vond op 30 april plaats.

We hebben stilgestaan bij het onverwachte overlijden van Vincent Kerkhoven.

 

Daarna was het woord aan Wim Zonneveld, die ons vertelde dat Adriaan R.W. Kerkhoven al op jonge leeftijd een succesvol wielrenner was geweest, aanvankelijk in de klasse "langzaam rijden", maar daarna ging  het steeds sneller.

Karel van der Hucht nam ons mee naar de Bosscha Sterrenwacht in Bandung en vertoonde de film die in 1927 is gemaakt bij de onthulling van de grote kijker.

Ten slotte sprak Gijs de Waal over zijn voorouder Engelbertus de Waal die als minister van koloniën een prominente rol speelde in de politiek tijdens de tweede helft van de 19e eeuw.

De powerpoint-presentaties kunt u nog eens bekijken, de links om deze te downloaden staan onder de diavoorstelling op deze pagina.

 

Dit jaar waren de heer en mevrouw Winarno uit Indonesië (Bali) onze gasten. Bondan Winarno is journalist en schrijft een boek over de theecultuur. De stichting heeft hiervoor  foto's ter beschikking gesteld.

Ontmoeting en de bekende en zeer gewaardeerde rijsttafel sloten deze geslaagde kumpulan af.

De foto's zijn gemaakt door Joris Bergsma, waarvoor onze dank!

Voor de presentatie van Wim Zonneveld klikt u HIER.

 

Voor de presentatie van Karel van der Hucht klikt u HIER.

 

Voor de presentatie van Gijs de Waal klikt u HIER.